Voor het laatst aangepast: 21 augustus 2023

Team

Huisartsen

  • Garcia Wijnands
  • Rick van den Berg
  • Vico Leeters

Team ondersteunend personeel

Huisartsenpraktijk Oppe Ruiver is een maatschap bestaande uit twee huisartsenteams en wordt ondersteund door een team van assistentes en praktijkondersteuners somatiek en GGZ.

Doktersassistentes
De assistentes werken als team samen. Er zijn veel taken aan hen gedelegeerd. Buiten de telefonische triage, advisering t.a.v. zelfzorg, planning en administratie, doen zij uitstrijkjes, ECG, audiometrie, oortoilet, wrattenbehandeling met stikstof, injecties en vaccinaties. Ook meten zij de enkel-arm index, doen zij wondzorg en kunnen ze compressief zwachtelen. De assistentes hebben ook een ondersteunende rol bij spoedvisites: zij kunnen de AED bedienen, zuurstof toedienen en reanimeren.

De volgende doktersassistentes staan voor u klaar:
Kelly (leidinggevende doktersassistente), Lieke, Marij, Asma, Samantha en Natasja. 
De praktijk werkt met doktersassistentes in opleiding. Deze zijn afkomstig van de Gilde Opleidingen Venlo, het N.I.P.A. in Eindhoven en/of het Vista College Heerlen.

Praktijkondersteuners
POH-S
De huisartsen worden ondersteund door de praktijkondersteuners die zorg dragen voor de chronische zorg: de behandelketens voor mensen met Diabetes Mellitus, COPD, Cardiovasculaire aandoeningen, Astma. Ook hebben zij een rol in de ouderenzorg en de zorg voor terminale patiënten.

Onze praktijkondersteuners somatiek (POH-S) zijn:
Mara & Fenna

POH-GGZ
Daarnaast staat er voor ook een praktijkondersteuner GGZ klaar. Zij begeleidt mensen met psychische klachten en is daarvoor speciaal opgeleid. De zorg die zij levert hoort bij huisartsenzorg en valt dus buiten uw eigen risico.

Onze praktijkondersteuner GGZ (POH-ggz) is Ineke.

Verpleegkundig Specialisten
Sien Allefs

Ineke

Praktijkondersteuner GGZ

Lieke

Doktersassistente

Marij

Doktersassistente

Asma

Doktersassistente

Samantha

Doktersassistente

Fenna

Praktijkondersteuner somatiek

Mara

Praktijkondersteuner somatiek