Voor het laatst aangepast: 9 december 2020

Zelfhulp

Evie zelfhulp app voor iedereen in Beesel/Reuver

Vanaf september 2017 kunnen alle inwoners van Beesel/Reuver gratis gebruik maken van Evie: E-health voor iedereen bij (lichte) psychische klachten.

Zodra iemand bijvoorbeeld piekert of slecht slaapt, kan zelfhulp zoals ‘Piekeren’ of ‘Beter slapen’ via het platform uitkomst bieden. Op deze manier hoeft diegene niet per sé naar een hulpverlener indien hij of zij dit zelf nog niet nodig vindt. Het platform van Evie is getest en ondersteund door huisartsen, gemeenten en POH-GGZ. Evie wordt als een van de eersten van Nederland in de gemeente Beesel gestart. Naast informatie over psychische klachten, biedt Evie ook oefeningen of een training ‘Mindfulness’ aan. Hierdoor kan iemand direct zelf aan de slag en zoveel mogelijk voorkomen dat klachten erger worden.

Evie.nl

Online zelfhulp is gratis beschikbaar via Evie.nl. Na het aanmaken van een account is het ook mogelijk om via de app aan de slag te gaan. Evie’s zelfhulp heeft als doel om een persoon, door psycho-educatie (kennis over het specifieke onderwerp) en goede oefeningen, zich beter te laten voelen. De gebruiker kan waar en wanneer het hem of haar uitkomt oefeningen doen om het geleerde in de praktijk te brengen. Als iemand later weer signalen herkent, kan diegene altijd terugvallen op eerdere oefeningen.

Mocht er meer hulp nodig zijn, dan kunt u bij onze praktijkondersteuners terecht. Naast gesprekken bieden zij ook diepgaandere en door hen begeleide e-health hulpprogramma’s aan. Zodat een deel van de behandeling/begeleiding op de door u gekozen plek en op het door u gekozen moment kan plaatsvinden.

E-health voor iedereen

Zelfregie

Je bent meer dan patiënt. Wil je de regie over je leven weer in eigen hand nemen?
Het ervaringsdeskundigen van zelfregie kunnen je hierbij ondersteunen vanuit kennis en eigen ervaring.

Mindfulness


Depressie

Zelfhulpcursus bij depressie door het trimbos instituut voor psychologen.
Bent u depressief en denkt u aan zelfmoord? 24/7 kunt u bellen of chatten met 113online.

Rouwverwerking

  • Dagvlinder Zelfhulpgroep Overleden Kind: Persoonlijk contact met lotgenoten, gespreksgroepen, activiteiten.
  • Stichting Achter de Regenboog: Ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare.


Verkrachting of seksueel geweld

Je kunt direct terecht bij centrum seksueel geweld  24/7 telefonisch bereikbaar via 0800 0188