Voor het laatst aangepast: 9 december 2020

Samenwerking en verwijzing

Het kan zijn dat uw psychische klachten ernstig zijn of erg ingewikkeld en dat daarom gespecialiseerde zorg nodig is. De praktijkondersteuner GGZ kan u, in overleg met uw huisarts, gericht verwijzen. De praktijkondersteuner kent de behandelaars in de GGZ in onze regio en heeft ook regelmatig overleg.
Ook is zij goed op de hoogte van de behandel- en begeleidingsmogelijkheden van het maatschappelijk werk (in Reuver is dit Synthese) en het team Jeugdzorg van de gemeente.

Veel hulp is ook buiten het medische en psychiatrische circuit te krijgen. U kunt zelf bij vrijwilligers en zelfhulporganisaties, de praktijkondersteuners kunnen u hierin ook op weg helpen, ook het maatschappelijk werk is op de hoogte van clubs en verenigingen en vrijwilligersorganisaties in de gemeente.

Welzijn op recept

In het project welzijn op recept werken we in ProVita samen volgens het model positieve gezondheid. De huisarts of POH-ggz kan u verwijzen naar een welzijnscoach (vanuit het maatschappelijk werk) die met u kijkt hoe u uw gezondheid in de breedste zin van het woord kunt verbeteren en wie of wat daar in behulpzaam kan zijn hier in het dorp vlak bij huis. Zie voor meer informatie de Provita website of neem contact op met het Samenlevingsloket, telefoonnummer: 077 474 9292 e-mailadres: welzijnoprecept@beesel.nl

De Welzijnscoach kijkt vooral naar wat iemand wél kan en wil: door iets positiefs te doen, ga je je beter voelen!

Dowload hier het positieve-gezondheids-spinnenweb en dat is er ook voor kinderen.

positieve gezonheid