Voor het laatst aangepast: 21 december 2023

Huisartsenpraktijk ‘Oppe Ruiver’ wordt vanaf 2024 ‘Huisartsenzorg Peulen’

Sinds januari 2021 zijn de huisartsenpraktijken van drs. Albert en drs. Hufman overgenomen door de regionale huisartsen coöperatie Cohesie. Vanaf januari 2024 worden beide praktijken overgedragen aan huisarts drs. Jelle Peulen en praktijkmanager Tom Houben en samengebracht onder de nieuwe naam ‘Huisartsenzorg Peulen’.

Behoefte aan huisarts
Beide huisartsenpraktijken ‘Oppe Ruiver’ zijn de afgelopen drie jaar overgenomen door Cohesie, wegens gebrek aan geschikte opvolging van drs. Albert en drs. Hufman. Alle patiënten, bijna 5.000, hebben daardoor wel gebruik kunnen maken van huisartsgeneeskundige zorg. Wegens een tekort aan huisartsen hebben de patiënten de afgelopen jaren te maken gehad met wisselende artsen. In Reuver is er sterke behoefte aan een eigen huisarts. Met trots kunnen we dan ook melden dat per 1 januari ‘Huisartsenzorg Peulen’ haar deuren opent en de praktijk ‘Oppe Ruiver’ overgedragen wordt aan drs. Jelle Peulen en praktijkmanager Tom Houben.

Voorstellen Huisartsenzorg Peulen
Met het openen van deze nieuwe praktijk krijgen de inwoners twee nieuwe gezichten te zien. Drs. Jelle Peulen is 38 jaar jong en heeft na zijn studie geneeskunde de specialisatie tot huisarts gevolgd aan de universiteit van Maastricht. De afgelopen 10 jaar is Jelle werkzaam geweest als waarnemend huisarts bij verschillende praktijken, met name in de regio Roermond. Als inwoner van Reuver kijkt hij er erg naar uit om als dorpsdokter in Reuver te gaan dokteren, zoals ‘het bedoeld is’. Tom Houben is praktijkmanager en verpleegkundige. Tom is verantwoordelijk voor de praktijkvoering en een stuk spreekuurondersteuning waar nodig.

De huidige wet- en regelgeving en administratiedruk vormen voor huisartsen een forse drempel om een praktijk te starten of over te nemen. Door de samenwerking van Jelle en Tom, heeft Jelle zijn handen vrij om écht voor de patiënten te kunnen zorgen. Vanwege de omvang van het patiëntenbestand houdt ‘Huisartsenzorg Peulen’ daarnaast vast aan het bestaande team van artsen, verpleegkundig specialist, doktersassistentes en praktijkondersteuners. Zo blijft drs. Wijnands werkzaam als huisarts in dienst van de praktijk. Ook drs. Leeters en drs. Klis, als waarnemend huisartsen, en mw. Allefs, als verpleegkundig specialist, blijven hier werkzaam.

Jelle en Tom kijken ernaar uit om samen met al hun patiënten het beste uit ieders gezondheid te halen!

www.huisartsenzorgpeulen.nl

Jelle Peulen en Tom Houben