Voor het laatst aangepast: 20 september 2022

In Memoriam

Patrick Albert (1958-2022), huisarts te Reuver

Erg verdrietig zijn wij na het overlijden van onze dierbare collega en vriend Patrick Albert. Meer dan 20 jaar hebben we met elkaar mogen samenwerken.

Veel meegemaakt, gebouwd aan de huisartsenzorg in Reuver, maar vooral ook veel plezier samen gehad. ‘Joie de Vivre’ was zijn levensmotto en deze is dan ook in de kernwaarden van onze praktijk gekomen.

Patrick had zich voorgenomen op een rustige en evenwichtige manier zijn praktijk af te bouwen en zorgvuldig over te dragen aan een opvolger, maar het lot besliste anders. Midden in de corona crisis op 20 juni 2020 stuurde hij zijn patiënten een brief om te vertellen dat hij vanwege terugkeer van de kanker zijn praktijk per direct moest neerleggen. Daarmee kwam abrupt een einde aan een bewogen en mooie carrière.

Rond 2000 nam Patrick de praktijk van Tom Wermenbol over. Al gauw was hij de motor achter de samenwerking van de toenmalige huisartsen Hufman, van Megen en Albert. De opening van Huisartsenpraktijk Reuver in het Vloot was het eerste resultaat eind 2002.

Hij was een goede en gedreven huisarts voor zijn patiënten. Een vakman. Patrick was rechtvaardig en duidelijk. Je wist wat je aan hem had.

Naast de jarenlange tomeloze inzet voor patiëntenzorg was hij ook op tal van andere terreinen die de huisartsenzorg raakten actief.

Patrick was een van de kartrekkers van de ontwikkeling binnen ProVita en bracht vele zorgverleners bij elkaar en stond voor samenwerking. Hij stak ook vele uren tijd in de verbouwing en onderhandelingen om dit centrum neer te zetten. Hij zette zich enorm in voor gelijkheid binnen de zorg, kwam op voor mensen die het minder goed hebben. Wilde een eigen zorgverzekering oprichten waarin principes als gelijkheid/ betaalbaarheid en vrijheid van artsen keuze hoog in het vaandel stonden. Weerde zich fel tegen marktwerking in de zorg, de onzinnige bureaucratie en de macht van de zorgverzekeraars. De eed van Hippocrates was voor hem heilig.

Allemaal kanten die minder zichtbaar waren voor zijn patiënten, maar die wij als collega’s des te meer gezien en gesteund hebben.

Strijdvaardig m.b.t. gelijkheid en tegen onrecht, het hart op de goede plaats. Niet alleen zeggen maar ook doen. Een pracht collega en werkgever voor zijn personeel. Bovenal een mens met veel humor en die genoot van het leven. In meerdere joekskapellen blies hij een flink toontje mee op de trombone. Trots op zijn gezin!

Wij wensen Monique en zijn kinderen heel veel sterkte met het verlies van Patrick.

Patrick is uit ons leven maar niet uit ons hart. We missen hem…

Paul Hufman, Marlies Wegewijs-de Jong, Sylvia Wessels, Garcia Wijnands en alle praktijkmedewerkers van vroeger ‘Huisartsenpraktijk Reuver’.

Patrick Albert overleed op vrijdag 16 september 2022.
Condoleance donderdag 22 september  19:00-20:00 uur bij Confianza in Belfeld 

Begrafenisdienst zaterdag 24 september Maria Kerk (OLV onbevlekt ontvangen) te Venlo om 11:00 uur

U bent van harte welkom.